Alla sov hela dagen

Arvid: Vi har sovit hela dagen. Det var skönt. Jag och alla de andra tre katterna har sovit på den stora möbeln där människan brukar sova. Människan var också trött i dag. Två gånger kom hon och lade sig bredvid oss en lång stund. Då fick vi en massa klappar och gos. Det var mysigt när människan sov nära oss.

Inte så varmt ute

Vidar: Jag var ute en liten stund förut. Det var roligt. Men det var inte så varmt och skönt som jag ville att det skulle vara så jag gick in igen.

Små gula bollar

Fanta: För en stund sedan åt människan små gula bollar. Jag fick smaka två gånger. Det är inte som min mat. Men det var gott. Människan har ätit sådana förut. Jag fick smaka då också. Men det var länge sedan. Jag hade glömt bort de där gula små bollarna. Så det var bra att människan åt sådana nu så att jag fick smaka igen.

Varmt och skönt och mysigt

Arvid: Jag får mycket gos av människan. Det tycker jag om. Jag brukar ligga nära människan för det är varmt och skönt och mysigt. Människan klappar mycket på mig då. Människan tycker också om när det är varmt och skönt och mysigt. Människan tycker nog att det är extra mysigt när det är jag som ligger närmast.

Hemma hos oss

Raven: I dag har mammamänniskan varit hemma hos oss hela dagen. Det är bra. Jag tycker om när mammamänniskan är hemma. Då är inte de andra katterna lika dumma mot mig. Jag får mycket gos också. Det tycker jag om.

Ute flera gånger

Fanta: I dag har jag varit ute flera gånger. Jag ville gå ut för det var fint väder. Det var skönt i solen men det var inte så varmt ute så jag var bara ute korta stunder. Människan fick öppna åt mig flera gånger i stället. De andra katterna var också ute, men de var inte ute lika många gånger som jag.

Otäckt med andra människor

Vidar: Jag tycker att det är otäckt med andra människor än vår människa. Jag gömmer mig när det kommer andra människor hit. Ibland låter det utanför som att det ska komma en annan människa in till oss. Då är jag redo att springa och gömma mig. Men det är inte varje gång som det låter som en människa kommer in hit. Människan går bara förbi utanför. Det är bra. Då behöver inte jag gömma mig.

RSS 2.0