En människa utanför

Arvid: I dag när vi var ute så kom det en annan människa utanför vårt ute. Människan kom ända fram till oss för att prata med vår människa. Min bästa vän blev rädd och sprang in. Jag blev inte så rädd, jag satt kvar. Men jag fräste åt människan utanför. Två gånger. Vår människa klappade på mig och sade att jag var söt. Jag skulle inte vara söt, jag skulle skrämma människan utanför. Men han blev inte så rädd för mig. I stället tog han foto på mig. När han hade pratat färdigt med vår människa gick han bort från vårt ute. Det var bra. Men det hade varit ännu bättre om han hade blivit lite rädd när jag fräste åt honom.

Först varmt och sedan blött

Vidar: Det har varit väldigt varmt ett tag. Det har varit varmt både inne och ute. Vi har fått vara ute sent för människan. När det är väldigt varmt är det lite skönare ute när det är sent. En kväll fick vi vara ute länge. Det hade varit mörkt en lång stund innan människan sade att vi skulle komma in och sova. Det var roligt att vara ute då.
I kväll när jag ville gå ut så var det blött ute. Det ramlade ner jättemycket sådant där blött. Det var inte roligt att vara ute då. Så vi gick in i stället. Om det inte är blött ute i morgon så vill jag gå ut då i stället.

Skönt ute

Arvid: Jag har varit ute nästan hela dagen. Det var roligt. Jag tycker om att vara ute. Jag tittar på saker och ibland sover jag. Det är skönt. De andra var inte ute lika mycket som jag. Jag var ensam ganska mycket. Jag var kvar ända tills människan sade att det var dags att komma in. Då gick jag in. Men jag ska gå ut i morgon igen om människan öppnar.

Kräktes ute

Fanta: Jag kräktes förut. Jag gör inte det så ofta. Jag var ute när jag kräktes. Det var grönt i kräkset. Jag hade ätit sådant där grönt som växer därute. Det kom upp igen tillsammans med en hårboll. Det var skönt att bli av med det i magen. Människan torkade upp kräkset och när det var rent och fint igen så stannade vi kvar ute en stund till.

Bästa platser

Raven: Det är roligt att vara ute. Men jag är inne mycket också. Jag har mina favoritplatser som jag tycker om att sova på. De andra katterna har egna favoritplatser. Det är bra. Då behöver vi inte bråka om platserna. Mina platser är de bästa platserna.

Inget ute utan människan

Arvid: Vi tycker om att vara ute. Men vi får bara vara ute när människan är här hos oss. Om hon inte är här så får vi vänta tills hon kommer. När hon gör det så brukar hon öppna åt oss så att vi kan gå ut om vi vill. Det är bra.

RSS 2.0