Ny vattenskål

Raven: Vi har fått en ny vattenskål. Den är konstig. Vattnet rör sig i den. Den andra katten har inte vågat dricka vatten i den än. Men det har jag gjort. Vattnet smakade som vatten brukar smaka. Så jag kanske dricker vatten i den fler gånger.
 
 
 

Tittar när vi bajsar

Raven: Mammamänniskan tittar ibland när jag bajsar för att se så att min mage fortfarande mår bättre. Det gör den. För jag äter ju fortfarande den där nya maten som min mage tycker om. Men mammamänniskan tittar ibland när de andra katterna bajsar också. För hon vill se om alla magar mår bra. Ibland tittar hon när vi kissar också. Fast det har nog inget med våra magar att göra.

Upptagen plats bredvid människan

Fanta: Jag tycker om att sova bredvid människan när hon sover. Men nu brukar en av de andra katterna som är här ligga bredvid människan. Det är inte bra. Jag tycker inte om det. Människan säger att alla får plats. Men det tycker inte jag. Jag vill vara den som ligger bredvid människan. Ensam.

Allas klor är korta

Raven: För en liten stund sedan gjorde mammamänniskan mina klor korta igen. Den andra kattens klor gjorde hon också korta. Jag ville inte det den här gången. Jag ville gå och sova i stället. Men mammamänniskan sa att de andra två katterna som är här fick sina klor korta när hon tog med sig dem någonstans för några dagar sedan, så nu ska vi också ha korta klor. Mammamänniskan tycker att det är bra att alla har korta klor samtidigt nu.

De andra katterna kom tillbaka igen

Fanta: I går tog människan med sig de två andra katterna som hon gjorde en annan gång. När hon kom tillbaka hade hon med sig dem igen precis som förra gången. Men den här gången hade en av katterna en konstig sak runt halsen. Han såg lustig ut. Jag hade också en sådan sak runt halsen för länge sedan. Det var inte så roligt. Den andra katten tyckte inte heller att det var roligt. Han ville inte äta mat med den där saken på sig. Så i morse tog människan bort saken. Nu äter han mat igen.

Busa snällt med korta klor

Fanta: Människan sa att hon måste göra våra klor korta snart igen. Nu när vi är flera katter här som busar med varandra så är det inte bra om våra klor är långa och vassa. Då kan vi skada varandra när vi busar. Människan vill inte att vi ska få sår. Om vi har korta klor kan vi bara busa snällt. Men vi kan ju bitas i stället. Det har nog inte människan tänkt på.

För mycket busande

Raven: Den andra katten busar mycket med mig nu. Hon busar alldeles för mycket med mig. Det är inte så roligt. Mammamänniskan får ofta säga åt henne att sluta med det. Då slutar hon en liten stund och sedan börjar hon att busa med mig igen. Det vill inte jag. Hon jagar mig när jag går från en plats till en annan. Hon busar med mig när jag vill vara ifred och sova. Hon busar med mig när jag ska gå på lådan. Jag vill att hon ska sluta att busa så mycket med mig. Det är bra när mammamänniskan är här så att hon kan säga till henne.

RSS 2.0