Ute

Otis: I dag har vi varit ute! Inte Tilda förstås, hon vill ju inte. Först gick mamma ut med Bamse. Det var inte så roligt. Vad ska han gå ut för? Han är ju en fjant! Men efter ett tag kom mamma och Bamse in, och då var det min tur att få gå ut. Det var riktigt roligt! Jag åt sådant där grönt och så blåste det skönt i pälsen. Det kom en annan människa som mamma pratade med, så jag fick vara ute en lång stund. Länge än vad Bamse fick vara ute. Rätt åt honom! Hoppas att jag får gå ut snart igen. Det är roligt.
Men jag blev väldigt trött av att vara ute. Jag har sovit hela tiden efter det, och jag ska fortsätta att sova nu.

Smal

Tilda: Mamma sa att jag kanske måste åka till kattdoktorn! Det vill inte jag! Mamma tycker att jag har blivit smalare och hon är orolig att det är något fel på mig. Om det är det så kanske jag också måste äta sådan där mäddessin som Otis äter. Men jag vill inte åka till kattdoktorn! Jag måste försöka göra så att jag inte ser smal ut.

Trött

Otis: Jag sover mycket nu för tiden. Jag är trött och det är skönt att sova. Mamma säger att det är för att jag börjar bli gammal. Vad då gammal? Jag är ju en stilig katt i mina bästa år! Jag råkar ju bara tycka om att sova mycket!

God mat

Tilda: Vi har fått så god mat ett tag. Den är mycket godare än maten som vi brukar få. Vi får den vanliga maten också men den nya är riktigt smaskig! Jag kan äta massor av den. Jag vill ha den maten varje gång vi ska äta!

Sur fjant

Otis: I dag var fjantkatten sur och arg en stund. Han ville inte äta när jag och Tilda åt. Sedan morrade han och fräste åt oss när vi kom för nära. Vi vet inte varför han var sur. Mamma pratade lite med honom och efter ett tag så slutade han att sura. Tur för honom. För om han hade fortsatt att vara arg så hade jag klått upp honom! Så det så!

Fjanten skulle rymma

Otis: Den där fjantkatten Bamse är verkligen en riktig fjant! När mamma kom hem i dag så försökte han att rymma. När hon öppnade så sprang han ut. Men mamma sa till honom att han skulle komma tillbaka, och då gjorde han det! Vilken mes! Han är en fjantig fjantkatt!

Arg

Tilda: Mamma klippte några av mina klor förut! Det gillade jag inte! Så nu är jag lite arg på mamma. Tur att hon inte hann klippa alla mina fina vassa klor innan jag gick därifrån!

God mat

Otis: Mamma har tagit hem så god mat till oss. Den är riktigt smaskig! Vi kan äta hur mycket som helst av den. Både Tilda och jag tycker att den är jättegod. Fjantkatten Bamse tycker också det. Men mamma kom hem med mycket av den maten, så den räcker nog till många gånger. Hoppas det, för den är riktigt mumsig!

Försökte busa

Tilda: Den där Bamse försökte busa lite med mig. Han jabbade efter min fina svans. Då visste inte jag riktigt vad jag skulle göra. Jag var lite sugen på att busa tillbaka, men jag försöker ju hela tiden att hålla mig lite på avstånd från honom. Jag bestämde mig för att jag inte skulle busa, så jag gick därifrån i stället.

Andra människor

Tilda: Mamma har varit borta en jättelång stund, det blev mörkt och ljust flera gånger. Då var det några andra människor här som gav oss mat. Det gick bra, de var snälla. Men nu är mamma hemma igen, och det tycker jag är bra. Mamma och jag har haft mysigt en stund i kväll. Det är skönt att det är som vanligt igen.

Monstret

Otis: Nu har mamma gått omkring med det där monstret igen. Det som låter så mycket och som Tilda är så rädd för. Men jag är inte rädd. För jag är ju en modig katt!

RSS 2.0