Ute hela dagen

Fanta: I dag har jag varit ute nästan hela dagen. De andra katterna har också varit ute men jag var ute mest. Det var roligt. Det var väldigt varmt i solen så jag låg mest där det inte var sol. Det var skönt. Människan var också ute. Hon satt i solen så hon fick gå in flera gånger när hon blev för varm. Hon skulle ha lagt sig där det inte var sol i stället. Som jag gjorde. Jag vet hur man ska göra när det är varmt i solen. Jag är duktig.

Inne när det regnar

Raven: Jag har inte varit ute på länge nu. Det har regnat och regnat i flera dagar. Då vill inte jag vara ute för jag tycker inte om att bli blöt. Mammamänniskan sade att vi ska få gå ut igen när det är soligt och skönt ute. Jag hoppas att det blir snart. Jag tycker om att vara ute i solen.

Bara egen mat

Raven: De två andra katterna som är här har fått likadana matplatser som jag och den andra katten har. Så nu kan inte jag äta av deras mat längre. Det är inte bra. Jag kan bara äta min egen mat. Det är tråkigt. Fast min mage mår bra då. Det tycker mammamänniskan är bra.

Otäckt muller

Fanta: Förut var det lite otäckt. Det blinkade och mullrade ute. Några gånger mullrade det jättehögt. Jag tyckte inte om det. Fast jag var inte rädd som de två andra katterna som är här. De sprang och gömde sig. Det gjorde inte jag och den andra katten. Vi har hört det där ljudet förut några gånger. Men det är lite otäckt. Så det är bra att det inte blinkar och mullrar ute så ofta.

Vilat i solen

Raven: I dag har jag varit ute en lång stund flera gånger. Det var skönt. Jag låg i solen och vilade. När blev för varmt gick jag in och vilade lite innan jag gick ut i solen igen. Det blåste skönt i pälsen också. Jag tycker om att vara ute.
Jag såg en annan katt utanför. Den katten såg mig också. Den satt ute i en buske och tittade på mig. Så jag tittade tillbaka. Efter en stund gick katten iväg. Den kanske blev rädd för mig. Det var bra.

Har varit ute

Fanta: Jag har varit ute flera gånger. Människan har gjort ett rum ute till oss. Där får vi vara om vi vill. Några gånger har det varit kallt och blött. Det var inte så roligt då. Men förut när jag var ute var det soligt. Det var skönt. Jag ska gå ut där många gånger.

Var ute i solen

Raven: Nu har vi fått det där som mammamänniskan skulle göra till oss. Hon har gjort något stort med alla sakerna så att vi kan vara ute. Jag och den andra katten var ute en stund. Det var skönt. Vi satt i solen och tittade. Det blåste lite i pälsen på oss. De två andra katterna vågade inte gå ut. Då fick jag och den andra katten vara ifred där ute. Jag hoppas att vi får gå ut där snart igen.
 

RSS 2.0