Skönt att sova

Arvid: Jag tycker om att sova. Jag sover mycket. Ibland sover jag ensam och ibland sover jag nära någon av de andra katterna. När människan sover så sover jag nära människan eller på människan. Det tycker jag om. Det är så varmt och skönt då.

Trångt

Raven: Ibland vill vi ligga på samma plats. Då är det trångt.
 

Jagar den gamla

Vidar: Jag brukar jaga den gamla katten som bor här. Hon tycker inte om att jag gör det. Hon blir arg och fräser på mig då. Det bryr jag mig inte om. Jag tycker att det är roligt att jaga henne. Om människan ser att jag jagar den gamla katten säger hon åt mig att sluta med det. Då slutar jag. Men sedan jagar jag katten igen när människan inte ser det.

Mys på klösmöbeln

Fanta: Jag tycker om att ligga nära människan när hon sitter på den stora klösmöbeln på kvällarna. Det är mysigt. Ibland ligger jag på människan i stället. Då klappar hon mycket på mig. Det tycker jag om. Människan tycker också att det är mysigt. De andra katterna ligger också på klösmöbeln ibland. Men jag ligger närmast människan.

Bråkar mycket med mig

Raven: En av de två andra katterna som bor här nu är dum. Han jagar mig och bråkar med mig mycket. Det är inte roligt. Då blir jag arg på honom. Mammamänniskan säger till honom att sluta när hon ser att han bråkar med mig, men när hon inte är här kan hon inte säga till honom. Det är inte bra. Jag tycker att det är bättre när mammamänniskan är här hos oss.

God mat här

Arvid: Jag tycker om maten som vi får här. Den är god. Ibland får vi extra smaskig mat. Det tycker jag om. En av de andra katterna äter inte den smaskiga maten. Det är konstigt tycker jag. Men då blir det mer smaskig mat till oss andra. Det är bra.

RSS 2.0