Busar när de andra sover

Fanta: Jag har börjat med en ny sak. Jag ligger och sover hela kvällarna. Jag vilar upp mig. För sedan när alla andra har lagt sig för att sova så sätter jag igång och busar. Jag springer runt och jag busar med olika saker. Det är roligt. Ibland busar jag så mycket så att de andra katterna slutar att sova och kommer och tittar på vad jag gör för något. Människan tycker att jag ska göra som hon och de andra katterna gör i stället. Sova. Men det är roligt att busa och då har ju jag vilat en lång stund så jag har mycket bus i kroppen.

Kladdigt till tänderna

Fanta: Människan har stoppat in något kladdigt i min mun några gånger. Det är inte så roligt. Fast det smakar ganska gott. Människan säger att det är bra för mina tänder. Hon gnuggar med en sak på mina tänder ibland. Det tycker inte jag om. Då är det bättre med det kladdiga som smakar gott.

Sväljer många saker varje dag

Raven: Ända sedan jag var hos de där människorna som klämmer och känner på mig och fick stick både i magen och i benet har mammamänniskan stoppat in ännu fler saker i min mun. Nu måste jag svälja många saker varje dag. Det är inte roligt. Jag vill inte svälja dem. Jag vill bara äta smaskig mat och godis. Mammamänniskan säger att jag måste svälja alla de där sakerna för att jag ska må bra. Hon säger också att jag är duktig när jag sväljer dem. Det är bra. Men jag tycker ändå inte om att svälja dem.

Fick stick i magen och benet

Raven: I dag när jag låg och hade det mysigt på en skön plats kom mammamänniskan och stoppade in mig i den där lådan som jag måste vara i när vi ska till människorna som klämmer och känner på mig. Vi åkte dit den här gången också. När vi kom dit fick jag ligga på rygg medan en människa stack mig med något vasst i min fina mage. Människan drog ut mitt kiss med den vassa saken. Det var inte roligt. Sedan kom det en annan människa och stack mig i benet och då rann det ut något rött. Jag har fått stick i benet många gånger förut. Det är inte heller så roligt. Men alla sade att jag var väldigt duktig.
Sedan fick jag sitta i lådan en lång stund medan mammamänniskan pratade med de andra människorna. När de hade pratat färdigt åkte vi äntligen tillbaka till de andra katterna. Mammamänniskan klappade mycket på mig och jag fick lite ost för att jag hade varit så duktig. Det var gott. Sedan vilade jag en lång stund. Man blir trött av att bli stucken.
 

Inte lika varmt ute

Fanta: Vi får fortfarande gå ut ibland om vi vill. Men nu är det inte lika varmt ute längre. Jag är ute en stund ibland. De andra katterna går ut och tittar lite, men sedan går de in igen. Jag är ute mest. Men det är inte lika skönt ute nu som det var förut. Så därför är jag bara ute korta stunder.

Två olika sorters mat

Raven: Nu får jag två olika sorters mat. Den ena är samma som jag har ätit en lång tid nu. Den som är bra för min mage. Men nu har jag börjat att äta lite av en annan mat också. Den andra maten är bra för något annat i min kropp. Den maten får jag bara lite av än så länge. Jag får äta mest av den maten som är bra för magen. Mammamänniskan sade att det är viktigt att jag äter båda sorterna. Det är bra. För jag tycker om båda två.

Fint namn

Raven: Vi har fått smaskig mat. Det var gott. Jag åt mest. Vi fick smaskig mat för att vi firade mitt namn. Mitt namn är fint. Det är finast. Det är nog därför som vi firade det. De andra katternas namn är inte lika fina. Det är bra att mitt namn är så fint att vi firar det med smaskig mat.

RSS 2.0