Två på favoritplatsen

Fanta: Den andra katten har börjat att ligga på en av mina favoritplatser. Hon låg där förut. Då lade jag mig bredvid henne. Det gick bra. Vi bråkade inte. När vi hade sovit en stund gick den andra katten. Då fick jag ligga där ensam. Det var bra.

Otäcka saken kom nära

Fanta: Människan gick omkring med den där stora otäcka saken förut. Jag gömde mig men saken hittade mig. Den kom jättenära mig. Då blev jag rädd. Jag sprang jättefort. Det är bra att jag kan springa fort. Saken kunde inte ta mig den här gången heller.

Liten sak som flög

Fanta: Jag jagade en liten sak som flög runt här förut. Jag jagade den en lång stund. Flera gånger trodde jag att jag hade tagit den. Men den var liten och snabb. Jag fick inte tag på den. Det var inte roligt. Dumma den.

Slogs lite

Raven: Den andra katten var jobbig förut. Hon bråkade med mig och vi slogs lite. När jag sprang därifrån sprang den andra katten efter mig. Jag tycker inte om när hon gör det. Då blir jag arg. Mammamänniskan brukar säga till den andra katten att sluta bråka med mig. Nu har jag vilat en lång stund. Jag blir trött av att busa och springa. Jag har i alla fall fått vila ifred. Det är bra.

Små katter på besök

Fanta: Det har varit två andra katter här. Två små katter. Människan tog hit dem. Jag fräste åt katterna. En av de små katterna gick omkring och tittade här. Sedan låg han på människan och fick klappar. Då satt jag en bit bort och tittade på. Den andra lilla katten vågade inte göra så mycket. Hon låg stilla på samma plats hela tiden. Den katten fick också lite klappar av människan.
Efter en stund tog människan med sig de små katterna någon annanstans. De är inte kvar här nu. Det är bra. Jag tyckte inte om de små katterna.

Hemma hos oss

Raven: Mammamänniskan är hos oss mer nu. Hon är inte borta lika mycket längre. Det är bra. Då kan hon mysa med oss mera. Det tycker vi om. Mammamänniskan tycker också om det.

Blött

Fanta: Jag hällde ut något blött för människan. Hon hade en sak med något blött i och jag vippade omkull saken med tassen. Den ramlade och allt det blöta rann ut. Det rann ut fort. Jag sprang därifrån för jag ville inte bli blöt i pälsen eller på tassarna. Människan sa något till mig och sedan hämtade hon en sak för att ta upp allt det blöta. Det gjorde nog inte något att det blöta rann ut för människan har klappat på mig efter det. Det är bra.

Mycket godis

Fanta: Vi har fått godis av människan. Vi har fått godis flera gånger. Det var gott. Människan sa att vi fick godis för att vi är så söta och duktiga. Det vet jag redan att vi är. Men det är bra att vi får godis för det. Jag tycker om godis.

RSS 2.0