Ska hjälpa mammamänniskan

Raven: Mammamänniskan är inte så duktig på att tvätta sig själv. Jag brukar hjälpa henne med det. Men nu är det länge sedan jag tvättade henne. Jag tror att mammamänniskan är smutsig i sin päls nu. Jag ska tvätta henne snart igen. Det behövs nog så att hon blir ren. Då blir hon glad.

Godisdag

Fanta: Vi har fått godis igen. Jag fick mitt godis och den andra katten fick sitt godis. Det var gott. Människan sa att i dag får man äta godis. Det är en speciell godisdag. Men jag tycker att man ska få äta godis när man vill.

Runda saker som rullar

Fanta: Ibland när jag leker med en sådan där rund sak som rullar så leker människan också med den. Vi rullar saken mellan oss. Varje gång som jag rullar iväg saken så rullar människan tillbaka den till mig. Det är roligt. Människan tycker också att det är roligt. Jag och den andra katten har många runda saker som rullar men en är lite större än de andra. Jag tycker att den stora är roligast.

Mysigt att sova bredvid

Raven: Den andra katten tycker om att sova bredvid mig. Hon gör det ganska ofta. Jag tycker också om när hon gör det. Det är ganska mysigt att ligga nära. Men bara när hon ligger stilla och inte busar med mig.
 

Godis och klappar som belöning

Fanta: Nu är våra klor korta igen. När det var min tur sprang jag. Men människan fick tag på mig. Sedan gick människan omkring med den där otäcka saken som låter så mycket. Då sprang jag igen. När klorna var korta och den otäcka saken var instängd igen fick vi godis. Den andra katten fick sitt godis och jag fick mitt godis. Det var gott. Vi fick det för att vi var duktiga.
Efter det turades jag och den andra katten om att vila på människan. Hon fick klappa på oss en lång stund.

Rev människan

Fanta: Jag rev människan på benet med mina långa vassa klor. Jag jagade en sak och hoppade upp på människan. Det var inte meningen att jag skulle riva henne. Men människan sa att det gjorde ont och att mina klor är för långa och vassa. Så nu måste de snart bli korta igen. Jag vill inte det.

RSS 2.0