Bara vitt

Fanta: När jag tittar ut ser jag bara en massa vitt. Det är jättemycket vitt överallt. Den andra katten var ute i det vita för länge sedan innan hon kom till människan. Men jag har aldrig varit ute i det vita. Människan säger att det är kallt. Om man går på det vita blir man kall och blöt om tassarna. Man kan bli kall om öronen också. Jag vill inte bli kall och blöt. Det är bra att jag är här inne i värmen. Det är skönt. Det är varmt och mysigt och jag får en massa klappar och gos av människan.

Äter inte så mycket av maten

Raven: Jag har inte ätit så mycket av min mat den senaste tiden. Mammamänniskan tycker inte att det är bra. Hon vill att jag ska äta mycket av min mat så att min mage ska må bra. Hon tittar i min matskål flera gånger varje dag för att se hur mycket jag har ätit. När hon ser att jag har ätit lite av maten blir hon glad och säger att jag är duktig. Men hon vill att jag ska äta mer. Fast jag har ingen lust att äta mer just nu.

Leker mycket med nya saken

Fanta: Jag leker mycket med saken som vi fick när vi hade ätit smaskig mat och godis för ett tag sedan. Den är rolig. Den är lång och böjd och inuti den är det en rund sak som rullar när man petar på den med tassen. Jag leker ofta med den. En av kattpojkarna som är här leker också med den. Ibland leker vi med den samtidigt. Då petar vi på den runda saken från vartsitt håll. Men det är jag som leker mest med den. Och det är roligast när jag leker med den ensam.

Åt fel mat som var god

Raven: Jag åt av de två andra katternas mat förut. Mammamänniskan såg det. Det var inte bra. Hon sa att jag inte får äta den maten för min mage kanske inte mår bra av den. Då var jag tvungen att sluta äta den. Det var inte roligt. Den maten är god. Jag vill äta mer av den maten. Jag ska försöka att göra det igen när mammamänniskan inte ser det.

Ännu mera vitt

Raven: Det har ramlat ner ännu mera vitt ute. Nu är det jättemycket vitt. För länge sedan innan jag kom till mammamänniskan var jag ute en lång tid i det vita. Det var inte så roligt. Det var kallt och blött om tassarna. Jag frös om öronen också. Då hade jag det inte så bra. Nu har jag det bra här hos mammamänniskan. Jag är glad att jag är här inne. Här är det varmt och skönt.

Vitt och kallt ute

Raven: Det har ramlat ner sådant där vitt ute igen. Mammamänniskan säger att det är kallt ute. Hon tycker att det är bra att vi är inne i värmen så att vi inte blir kalla om våra tassar och öron. Jag tycker också att det är bra att jag är inne i värmen. Jag tycker inte om att frysa.

Vi äter de andras mat

Fanta: Ibland äter jag av de två andra katternas mat. Det får inte jag. Men jag gör det ändå. Fast när människan ser det så säger hon att jag inte får det. Då äter jag av min mat igen så att människan blir glad. Sedan äter jag av de andra katternas mat igen när hon inte ser.
Den andra katten har också börjat att äta lite av de andra katternas mat. Hon får inte heller äta den maten. Hennes mage kanske inte mår bra av den. När människan ser att hon äter fel mat säger hon samma sak till henne som hon säger till mig när jag äter den maten.
När människan inte är här kan vi äta den maten utan att hon ser att vi gör det.

RSS 2.0