Kunde ha blivit platt

Tilda: I dag låg jag i en grotta och hade det mysigt. Jag låg där och sov när mamma plötsligt la sig på grottan! Hon visste tydligen inte att jag låg där inne. Som tur var så la hon sig precis bredvid mig och inte på mig. Om hon hade lagt sig på mig kunde ju jag ha blivit platt! Det hade inte varit så roligt.

Full med bollar

Otis: Jag är så mätt! Mamma och jag har ätit sådana där goda gula bollar, så nu är min mage alldeles full. Det var så smaskigt! Jag åt många bollar. Fast inte lika många bollar som mamma. Men hon sa att hennes mage är större än min så det får plats många fler bollar i hennes. Tänk om jag hade en större mage, då skulle jag kunna äta ännu fler goda gula bollar! Och en massa annat som jag tycker är mumsigt. Men nu måste jag vila lite, jag är så mätt!

Gott

Otis: I kväll har Tilda och jag ätit en massa godis. Vi fick flera olika godisar av mamma. Det var mumsigt. Tilda åt som vanligt inte upp alla sina godisar, så jag fick äta hennes också. Det var smaskigt med godis i kväll.
Nu ska jag sova lite, för nu är jag trött igen.

Kallt

Tilda: I dag öppnade mamma en av de där som vi kan titta ut igenom. Då kom det in kallt. Mamma sa att det är kallt ute och så öppnade hon för att vi skulle få känna. Det var inte så skönt. Jag gillar inte när det är kallt. Mamma säger att vi skulle frysa om tassarna, öronen och nosen om vi går ut när det är så kallt. Men jag tyckte att det blev kallt på hela mig! Jag trivs mycket bättre här inne i värmen där det är skönt och mysigt.

Gillar att sova

Otis: Jag sover ganska mycket nu för tiden. Det är skönt. Jag gillar att sova. Fast jag gör det mer nu än vad jag gjorde förr. Mamma säger att det beror på att jag börjar bli gammal. Men vad då gammal? Jag tycker inte att jag är gammal. Jag är ju en stilig katt i en bra ålder! Fast det är ju skönt att sova. Mycket.

Kräks

Tilda: Jag har kräkts ganska mycket ett tag. I morse kräktes jag flera gånger. Mamma är lite orolig för att jag inte mår bra i magen. Det är inte roligt att kräkas, jag tycker inte om att göra det. I dag har vi bara fått lite mat i taget att äta, så att det inte ska bli så fullt i min mage. Jag hoppas att vi ska äta snart igen, för nu är jag lite hungrig.

Nytt vitt

Otis: Nästan allt det vita ute har försvunnit. Men nu kommer det nytt vitt. Det har ramlat ner massor med vitt hela dagen, och det ramlar fortfarande ner en massa vitt. Mamma var alldeles blöt om tassarna när hon kom hem förut. Jag förstår inte riktigt vad det vita är eller varför det ramlar ner ute, och jag förstår inte vart det tar vägen när det försvinner. Tilda och jag har ju fått gå ut i det vita för länge sedan. Det var kallt och blött på tassarna. Jag tycker bättre om att gå ut när det inte är vitt ute. Då är det inte så kallt och blött. Ibland är det riktigt varmt när det ljusa lyser på pälsen. Mamma säger att det blir så igen om ett tag när allt det vita är borta. Men varför kommer det nytt vitt nu då?

Magen full

Tilda: Min mage är alldeles full med smaskig kyckling. Otis och jag fick smaka kyckling av mamma förut. Vi fick många bitar. Det var jättegott, och nu är jag alldeles mätt. Jag ska vila lite nu. Det är skönt att vila när man är mätt i magen.

Såg klogrejen

Tilda: Jag såg att mamma höll i den där grejen som hon klipper våra klor med. Hon trodde nog inte att jag förstod vad hon tänkte göra. Men det gjorde jag. Så jag gick därifrån. Hon ska inte få klippa några fler av mina klor! Jag har ju precis börjat få klorna som hon klippte förra gången vassa igen. Jag är duktig på att vässa mina klor. Jag gör det ofta, och jag vässar klorna på en massa olika klösmöbler. Fast mamma tycker inte om det. Hon säger att det inte är klösmöbler. Men det är väl klart att det är! Om man kan vässa klorna på det, så är det ju en klösmöbel! Det vet ju alla katter!

RSS 2.0