Ute och en människa

Raven: Jag var ute en liten stund i dag. Det var lite blött och kallt om tassarna. Men det var roligt att vara ute. Jag satt på en sak så att jag inte blev så blöt om rumpan. Den andra katten var också ute en stund. Men inte pojkkatterna. De tycker inte om när det är kallt och blött ute. Men jag tyckte att det var skönt att vara ute en liten stund. Sedan gick jag in och vilade i värmen.
När vi hade sovit en stund kom det en människa hit. Jag har träffat henne förut men det var länge sedan. Hon pratade med mammamänniskan en stund medan de åt något. Jag ville också smaka men mammamänniskan sade att det inte var något som katter ska äta. Så jag fick inget. Då lade jag mig och vilade i stället tills människan gick härifrån.

Vitt blev blött

Fanta: I dag var jag ute en kort stund igen. Det hade ramlat ner mycket av det där vita som är kallt men det höll på att försvinna. Så det var blött ute och då blev mina tassar blöta. Det var inte så skönt. De andra katterna ville inte gå ut då. Jag var ensam ute hela tiden. Det var inte så roligt. Efter en stund gick jag in i värmen så att mina tassar kunde bli torra igen.

Ska tycka om varandra

Raven: Vi har fått smaskig mat i dag. För i dag ska man tydligen tycka om varandra. Då fick vi smaskig mat för att mammamänniskan tycker om oss extra mycket i dag. Det var gott med den smaskiga maten. Men det var bara jag som åt. De andra ville inte ha. Det var bra. Då fick jag mycket smaskig mat. Jag blev mätt i min mage.

Skön att klappa på

Fanta: I dag har jag haft mycket mys med människan. Vi har haft mys flera gånger och långa stunder. Det tycker jag om. Människan också. Jag har legat bredvid människan och på människan. Det var varmt och skönt. Människan klappade mycket på mig också. Hon kan inte låta bli det för hon tycker om att klappa på mig. Jag är nog den skönaste katten att klappa på. Mycket skönare än de andra katterna här.

Något äckligt

Raven: Mammamänniskan tvingar mig att svälja något som är otäckt. Det är inte som de andra sakerna som jag måste svälja. Det är jätteäckligt. Hon stoppar in en lång sak i min mun och ur den rinner det något som inte smakar gott. Varje gång försöker jag att komma loss men det går inte. Jag försöker att inte svälja det men lite av det rinner ner i min hals ändå. Efteråt dreglar jag mycket. Det är också äckligt. Mammamänniskan torkar mig om munnen då. Jag vill inte ha det där äckliga mer. Jag vill inte ha de andra sakerna heller.

RSS 2.0