Nya saker

Fanta: Vi har fått nya saker att leka med igen. Människan ger oss ofta nya saker. Det är bra. Då har vi många saker att busa med. Men det är mest jag som busar med dem. Den andra katten leker inte lika mycket som jag. Hon sover mycket i stället. Så jag får busa ensam. Men ibland busar människan med mig och sakerna. Det är roligt.

Gjort mycket i dag

Raven: I dag har mammamänniskan gjort mycket med mig. Först tvättade hon mig i ansiktet. Sedan gjorde hon mina klor korta. Den andra kattens klor blev också korta. Efter det tvättade mammamänniskan mig i rumpan. Det tyckte inte jag om. Det gjorde ont.
När jag trodde att jag skulle få vara ifred så stoppade mammamänniskan in mig i den där lådan och tog med mig till de där människorna som klämmer och känner på mig. En människa stack mig med något vasst i nacken. Sedan tittade hon i mina öron och på min rumpa. När människan hade tittat färdigt fick jag gå in i lådan igen och mammamänniskan tog med mig tillbaka till vår vanliga plats och den andra katten.
Då var jag tvungen att vila lite för jag blev trött av allt som jag hade varit med om.
 

Bajsar ofta

Raven: Min mage mår inte alls bra. Den blir inte bättre av allt som mammamänniskan tvingar mig att äta. Jag bajsar ofta. Det gör ont i min rumpa. Jag bajsade några gånger där mammamänniskan sover. Hon blev inte glad då. Men det är inte roligt att bajsa så många gånger.

Pussar

Fanta: Människan pussar mycket på mig. Hon pussar på mig i ansiktet. Flera gånger. Hon gör det ofta. Människan tycker om att göra det. Hon säger att jag luktar gott också. Det vet jag att jag gör. För jag tvättar mig ofta så jag är ren och fin. Det är därför hon tycker om att pussa på mig. Och för att jag är söt så klart.

Godis för att fira

Fanta: Vi har fått godis igen. Mitt godis och den andra kattens godis. Det var gott. Vi fick det för att fira att jag kom hit till människan och den andra katten för länge sedan. Jag kommer inte ihåg när jag kom hit. Människan sa att jag var väldigt liten då. Men nu är jag stor.

Rinner igen

Raven: Det rinner från mina ögon och min nos igen. Det är inte bra. Mammamänniskan tvättar mig i ansiktet med en blöt sak ibland. Det tycker inte jag om. Men det känns rent och skönt efteråt. Jag hoppas att det slutar att rinna snart. Förra gången stoppade mammamänniskan saker i min mun och i mina ögon för att det skulle sluta rinna. Jag vill inte ha det igen.

Sak som väger

Fanta: Ibland sätter människan oss på en sak som visar hur mycket vi väger. Vi får sitta på den en i taget. Då måste vi sitta stilla en liten stund så att det blir rätt. Jag vet inte varför människan vill veta hur mycket vi väger. Men hon säger att vi väger bra. Jag och den andra katten väger nästan lika mycket.
 

RSS 2.0